Wereldwinkel in Holten

In september 1990 begon het met een kraam op de markt, die zich verplaatste naar de hal van Albert Heijn. Een keer per week hield een kleine groep vrijwilligers verkoop. Na drie jaar betrokken ze een echte winkel aan de Larenseweg1, die ze drie jaar later weer moesten verlaten, vanwege het overlijden van de eigenaar. De verkoop heeft toen ruim een jaar stil gelegen. De vrijwilligers zaten in die tijd niet stil. Voorjaar 1998 presenteerden ze de Wereldwinkel caravan, die een vaste plek op de vrijdagmarkt kreeg. Ruim 12 jaar later nemen ze met een beetje weemoed afscheid van de ‘Wereld op Wielen’ en de markt.

Daar is een zeer fraaie winkel voor in de plaats gekomen. Waar kunnen de producten en de idealen van de Wereldwinkel beter tot uiting komen dan in het Holtense Kulturhus.

In de maand van haar 20ste verjaardag, op 4 september 2010, opende de Wereldwinkel haar deuren in het Kulturhus. De oprichters van destijds waren aanwezig om de opening te verrichten.

Vrijwilligerswerk

Spreekt het werk van de Wereldwinkel u aan en wilt u zich vrijwillig inzetten? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in onze Wereldwinkel in Holten. Het vrijwilligerswerk kent een gedegen inwerkperiode, waarna u, als u wilt, deel kunt gaan uitmaken van een enthousiast team.

We zijn op zoek naar een PR medewerker die samen met anderen de PR van de Wereldwinkel Holten voor zijn/haar rekening neemt. Dit kan gaan om het schrijven van artikelen voor kranten/bladen, ondersteuning van acties, voorlichting op scholen e.d. Heb je affiniteit met PR, goede contactuele eigenschappen en ben je handig met de PC, neem dan contact op.

Ook kan het team aan winkeliers nog steeds versterkt worden: vind je het leuk om ons een dagdeel per twee weken (en af en toe op zaterdag) te helpen met alle voorkomende winkelwerkzaamheden neem dan contact op.

Voor meer informatie kunt u terecht in de Wereldwinkel in Holten.